Dao Yin

Rustig uitgevoerde oefeningen waarbij de Qi geleid wordt door de meridianen en de organen. Er wordt gebruik gemaakt van houdingen uit de Indiase yoga om het meridianenstelsel en de organen te openen. Bewustwording van de houding, de stroming van Qi naar een bepaalde meridiaan op gang brengen en het brengen van Qi in een bepaald orgaan heeft als doel rust te brengen en afvalstoffen af te voeren.

Ons lichaam heeft vrouwelijke (yin) en mannelijke (yang) organen. Elke met hun eigen kwaliteit en meridianen. De vrouwelijk organen (lever, hart, milt, longen en nieren) spelen een belangrijke rol bij de Dao Yin.
Onze maatschappij is erg actie (yang) gericht en vergt veel van onze energievoorraad. Een overdaad aan steeds ‘aan’ staan, zijn stress gerelateerde klachten zoals slecht slapen, veel onrust ervaren, teveel (willen) doen, te ambitieus of snel ziek worden, overspannen gevoel en zelfs burn-out een gevolg. Het is daarom noodzakelijk om de harmonie te herstellen tussen actie (yang) en rust (yin).

De oefening van de zes helende klanken (de klank van de 3voudige verwarmer hoort daar ook bij) geven een ontspanning in de vrouwelijke organen en voeren een teveel aan emoties af. Elk orgaan kent een eigen klank, kleur en geur. Deze leer je in de lessen en kan je thuis toepassen.


Regelmatig wordt in de meditatie de beoefening van de innerlijke glimlach toegepast. Een belangrijke oefening om ontspanning en harmonisering aan te brengen in de organen en het lichaam. Eenvoud en rust herstellen en compassie voor jezelf belichamen.

De zachte kracht leren aanspreken door je kwetsbaarheid te voelen geeft een diep harmoniserend en bekrachtigend effect. Je staat steviger in je schoenen en kan vanuit je potentie de weg van het leven bewandelen.

De kracht zit in de herhaling en de verschillende oefeningen komen steeds op een andere manier terug in de lessen.

Benieuwd naar de lessen? Klik dan hier en volg gratis een proefles.

Meer weten?

Mail of app je naam en telefoonnummer en ik neem contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook 06 245 277 67.
Een proefles is gratis.