Metaal-herfst

De kunst van het loslaten en onthechten wat jou niet meer dient. Het seizoen de herfst staat hier symbool voor. Je ziet het in de natuur, de bomen laten hun blaadjes los, de sappen trekken zich terug en de natuur maakt zich klaar voor de winterslaap. Het veertje in de foto symboliseert de kracht van de adem en het loslaten.

In mijn eigen proces heb ik geleerd vastzittende overtuigingen of vastgeroeste patronen los te laten. Makkelijker gezegd dan gedaan want allereerst dien je deze te herkennen en te erkennen. En dan nog veranderen of aanpassen vergt enige oefening. Soms duurt het een minuut, of een uur, of weken of soms ook jaren. Maar ook hier baart oefening kunst en met geduld bewust worden hoe emoties in elkaar zitten of gedachten, helpen je te ondersteunen in dat wat jou niet meer dient en je echt kunt verteren (aarde energie) en kunt laten gaan (metaal energie).

Hoe je omgaat met veranderingen, zegt iets over hoe je in het leven staat. Houdt je graag vast aan dingen of durf je los te laten? Wat belast jou en waardoor raak je ontlast?

Metaalenergie heeft als positieve kwaliteiten moed verzamelen en kracht, ruimte creëren.
Is het metaal in disbalans dan krijgt (overmatig) verdriet de ruimte.

Ademoefeningen geven ruimte, vitaliteit en kalmeren de geest. Zwaaioefeningen bijvoorbeeld helpen je los te laten. Elke les start ik met een meditatieve oefening waarin de adem een belangrijke rol speelt. Ik gebruik verschillende ademtechnieken zoals bijvoorbeeld nadi sodhana (wisseladem door rechter- en linker neusgat) maar ook een techniek als micro cosmic orbit (ademen vanuit het perineum via de ruggengraat omhoog en voorlangs naar beneden).

Meer weten?

Mail of app je naam en telefoonnummer en ik neem contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook 06 245 277 67.
Een proefles is gratis.