Over mij

Ontzettend leuk dat je interesse toont voor mijn lessen en activiteiten.
Ik hoop je te ontmoeten en je op een fijne manier in beweging te brengen. Op wat voor manier dan ook en met wat er dan ook speelt. Voor alles is een oplossing of aanpassing.
In mijn lessen zijn deelnemers met verschillende leeftijd, achtergrond en ieder benut haar of zijn eigen mogelijkheden.

Ik ben de Do-In Yoga opleiding gestart in 2012 bij Claudia Heijdel en behaalde in 2013 en 2015 diploma’s. Sinds de start van de opleiding ben ik begonnen met dagelijks elke ochtend te trainen. Inmiddels een onmisbaar element aan het begin van mijn dag. Deze continuïteit en regelmaat geeft structuur en zorgt ervoor elke dag zonder haast of stress te beginnen. Het lichaam is soepeler geworden en de energie kan vrijelijk stromen. Tevens benut ik deze dagelijkse training voor de voorbereiding van mijn lessen. Ik probeer uit, overdenk en vorm de lessen. Ik volg vele bijscholingen en workshops. Een aantal jaar getraind in een daoïstische vrouwencirkel. Een prachtige manier om te leren, te delen en elkaar te steunen.
Zoveel vrouwen, zoveel topics, veel herkenbaar en zo weet je dat je nooit alleen staat.

Do-In Yoga heeft mij ondersteund in mijn proces van bewustwording en verdieping van de oosterse levenskunst en zienswijze.

De wortels van Do-In zijn te vinden in het Daoïsme, Boeddhisme en Shintoïsme.
Vandaar dat ik me steeds meer ben gaan verdiepen in het Daoïsme en vandaaruit ook in de Healing Tao.
Na een aantal verkennende modules en workshops te hebben gevolgd bij Carsten Dohnke besluit ik in 2020 de jaartraining ‘The Art of Living’ te gaan volgen onder leiding van Carsten Dohnke en Dewi Dewaele. Door het uitbreken van corona hebben we als groep het geluk er vrijwel drie jaar voor uit te mogen trekken. Een welkome verrijking blijkt deze verlenging en ik ervaar extra verdieping, kan persoonlijke processen beter laten beklijven, landt dieper in mijn bekken (gronding= vertrouwen) en verbind met mededeelnemers van de groep. De training omvat zeven (vierdaagse)modules (en een aantal zoomsessies) en in de zesde module doe ik examen voor level 1. Tijdens de modules gaan we persoonlijk maar ook als groep door allerlei processen op verschillende niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel, potentie). We ontvangen meditatiesessies, healing sessies, lezingen over het Daoïsme/Healing Tao en fysieke oefeningen waarvan de Water Qi Gong een belangrijke basis vormt. Maandenlang elke dag oefenen om deze Qi Gong te leren doorgronden en nog blijft het een uitdaging. Oefening baart kunst en altijd weer doen en blijven herhalen is noodzakelijk. Het verveelt nooit en geeft altijd nieuwe inzichten.

Het is best lastig in woorden te omvatten wat de afgelopen tien jaar me heeft gebracht. Ik merk dat ik veel beter met situaties om kan gaan, mijn lichaam veel beter aanvoel om bijtijds bij te sturen en niet overbelast te raken. Ik dacht mijn lichaam te kennen door de jarenlange beoefening van dans- en bewegingsvormen, en met name de afgelopen dertig jaar intensief beoefenen van West-Afrikaanse dans. Qi Gong heeft me echter van binnenuit laten voelen hoe beweging werkelijk tot stand komt.

Overweldigende emoties die me eerder in mijn leven konden belemmeren of uit het veld slaan, kan ik relativeren en tot rust brengen. Ik sta beter in mijn kracht en laat me minder snel uit evenwicht brengen. Natuurlijk gebeurt dit nog steeds maar ik hervind mijn balans sneller. Mijn gedachten, die alle kanten op kunnen gaan, zijn er nog steeds, maar ook hierin kan ik bepalen er aandacht aan te geven of niet. Ik voel me veel dichter bij de natuur staan en verbindt met hemel en aarde, die de mannelijke en vrouwelijke krachten vertegenwoordigen. Oude angsten voor afwijzing, eenzaamheid of verdriet kan ik erkennen en ruimte geven er te mogen zijn zonder in een slachtoffer rol terecht te komen (waarom overkomt mij dit). Ik voel mij een volwaardig mens, durf verantwoordelijkheid te nemen en consequenties te aanvaarden. De essentie van het leven en wat je te doen hebt, wordt steeds duidelijker. Wat heb je werkelijk nodig? Dan blijkt dit voor mij vooral onvoorwaardelijke (de universele) liefde, vertrouwen en veiligheid te omvatten. Er voor de ander zijn, de controle loslaten en in contact blijven met de basis van het leven, onze aarde, ons lichaam diep verbonden met de ziel.

Ik ben niet mijn emoties, ik ben niet mijn gedachten. Ik ben.

Meer weten?

Mail of app je naam en telefoonnummer en ik neem contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook 06 245 277 67.
Een proefles is gratis.