Qi Gong

Het beoefenen van Qi Gong heeft een direct geneeskrachtig en psychologisch effect op je welbevinden. Er zijn vier belangrijke principes: stabiliteit, ontspannen smelten in je lichaam, een natuurlijke staat van zijn en verbinden met hemel en aarde. In het beoefenen komen deze vier principes altijd terug.

In contact komen met je ware natuur en verbinden met het vertrouwen (de aarde energie) dat alles altijd goed komt en dat je nu precies bent waar je hoort te zijn.
Positieve emoties zijn je ware natuur. Daarnaast zijn er negatieve emoties die je belemmeren of stagnaties veroorzaken. Het een bestaat met het ander en de harmonie tussen de positieve en negatieve kwaliteiten te vinden is een levenskunst.
De vrouwelijke en mannelijke energieën, yin en yang, zijn altijd in samenhang met elkaar en voortdurend in beweging. Net als dat de dag overgaat in de nacht en de nacht overgaat in de dag. Een eeuwigdurende cyclus van grote invloed op het leven op aarde. De zon met zijn vurige mannelijke kracht en de maan met haar fases en vrouwelijke stille kracht zijn onuitputtelijke inspiratiebronnen.

Qi Gong helpt je in het dagelijkse leven om te gaan met alles wat bij het leven hoort.

Ademen is het allereerste wat we doen na onze komst op de aarde. Onze oerkreet geeft het leven als het ware.
De adem leidt de beweging, het verstand leidt de Qi. Het verstand woont in stilte en de Qi harmoniseert en centreert zich als vanzelf.

Door stil te zijn en je open te stellen kun je oprecht luisteren naar wat je lichaam je verteld of wat opborrelt vanuit je onderbewuste en je intuïtie. De meest geniale inzichten of ideeën ontstaan vanuit deze stilte.
In de lessen leer je de stilte ervaren, ook als het rumoerig eromheen is. Het gaat immers om de stilte in jezelf op te zoeken ongeacht wat er buiten je om gebeurt. Als het ware in het oog van de storm gaan zitten. Wat er ook gebeurt in je leven je kan altijd de stilte opzoeken en gewaar worden wat nodig is voor een eventuele volgende stap.

Met de bewegende Qigong oefeningen leidt de adem de beweging en je ervaart de Qi als een flow, harmoniseren van de levensenergie om de gezondheid te verbeteren.


Met de stille Qigong (meditaties) wordt de Qi geleid door de verbeelding met als resultaat dat deze diep in het lichaam dringt. De Qi neemt toe, verfijnt en kalmeert zichzelf en stroomt daar naar toe waar het nodig is.

Fascinerend hoe met betrekkelijk eenvoudige oefeningen, zowel fysiek als in de meditaties, een groot resultaat behaald kan worden. Je zelfgenezend vermogen wordt aangesproken en je krijgt ‘tools’ in handen om je gezondheid te verbeteren.

Mijn lessen zijn afwisselend en naar gelang wat het seizoen vraagt, meer actief of meer meditatief. Ook wat er voor jou nodig is of wat ik in de groep voel kan de les vormgeven. Er is altijd een interactie tussen mij en de deelnemers, intuïtief voel ik de sfeer goed aan.

Benieuwd naar de lessen? Klik dan hier en volg gratis een proefles.

Meer weten?

Mail of app je naam en telefoonnummer en ik neem contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook 06 245 277 67.
Een proefles is gratis.