Water-winter

In het winterseizoen komt de natuur tot rust, tot inkeer. Tijd om te bezinnen waar je nu in je leven staat. Luisteren naar de stilte, wat verteld je lichaam je?

Oprecht luisteren en stil zijn.
In onze moderne samenleving met veel herrie, prikkels en actie is het belangrijk momenten van inkeer en rust te creëren om de stilte te ervaren. Pas dan kan je werkelijk van binnenuit voelen wat er gaande is en wat je tot in het diepst van je ziel verlangt of wenst. Inzichten openbaren zich en je luistert naar wat je intuïtie verteld.

Tot het waterelement behoren de diepst gelegen weefsels, je botten en het beenmerg maar ook je overlevingskracht. De nierenergie, behorend bij het waterelement, is van levensbelang en is je ‘batterij’. Je wordt geboren met een bepaalde hoeveelheid levensenergie en deze verbruik je naarmate je leven vordert. Je levenskracht huist in je nieren maar ook de angst. De waarde ervan leren kennen helpt je om angsten onder ogen te zien en de illusies erachter.
De stroom van het leven toelaten en in de flow komen, soepel en vloeiend als water. Je met de bron verbinden betekend het innerlijk weten toestaan en draagkracht creëren.

Bij een disbalans van het waterelement openbaart de angst zich. Lage rugklachten kunnen hiervan een signaal zijn maar ook ‘bevriezen’ en, de positieve krachten, de wil om te (over) leven en door te zetten. Men zegt weleens het verleden is niet achter de rug maar zit in je rug.

Oefeningen om de rug en ruggengraat soepeler te maken zorgen ervoor dat de waterenergie beter kan stromen (ontdooit) en vastzittende spanningen, zoals angst, door kunnen stromen om ontkoppelt en afgevoerd te worden. In stilte zitten en meditatie oefeningen zorgen voor rust om naar binnen te keren. Het warm houden van de nieren is belangrijk en een eenvoudige oefening is de nieren te verwarmen door deze met je handen te wrijven.

Meer weten?

Mail of app je naam en telefoonnummer en ik neem contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook 06 245 277 67.
Een proefles is gratis.